Följ föreningens verksamhet på mestola.blogg.se !

Teater Mestola är en professionell Helsingforsbaserad, fri teatergrupp som grundades år 2004. Mestola har producerat tolv föreställningar, senast Paradisdoktrinen av Fabian Silén som hade premiär på Viirus - teatern våren 2017. För tillfället samarbetar teatern med Klockriketeatern och Sirius teatern med produktionen Mara/Sade av Peter Weiss i regi av Juha Hurme.

Mestola grundades i syfte att tillföra "expressiv och tankeväckande berättarkonst för det svenskpråkiga teaterfältet i Finland". Teatern specialiserar sig på nyskriven dramatik med en tidlös och universal tematik men med en lokal förankring.

Mestola har under årens lopp samarbetat med bl.a Wasa Teatern, Klockriketeatern, Svenska Teatern, Teater Quilt och projekt Reko, samt gästspelat på 4e Teatern i Västerås, Ö2 i Stockholm, Lilla Teatern i Helsingfors, Teaterbiennalen i Umeå, Teaterlogen och Teater Pero i Stockholm samt Grusomhetens Teater i Oslo.

Till andra produktioner kan nämnas bl.a Komedin om Felix Liv av Fabian Silén,  Misantropen av Moliére tillsammans med Teater Quilt från Sverige (premiär sommaren 2010 på Teaterlogen i Yngsjö, Skåne) samt Eugen Schauman (premiär vintern 2010 på G 18 i Helsingfors) av Lasse Garoff, Jesper Karlsson och Martin Bahne.

Teatern har uppträtt på den internationella Schiller festivalen i Mannheim och Teaterbiennalen i Umeå med pjäsen Maria Stuart i regi av Sasha Pepelyaev, den internationella teaterfestivalen Tammerfors teaterdagar med pjäsen Eugen Schauman i regi av Martin Bahne, samt nominerats till Antonia priset med pjäsen Komedin om Felix Liv i regi av Fabian Silén vid Hangö Teaterträff sommaren 2015.

För tillfället söker teatern nya nätverk och kontakter i hela Norden för att vidga sin verksamhet. Som ett resultat av detta har teatern öppnat en dialog med Riksteatern i Sverige.

Teatern leds av Fabian Silén.

Styrelsemedlemmar: Martin Bahne och Iida Kuningas.

Produktionsassistent: Misan Nykvist