Teater Mestola är en professionell Helsingforsbaserad, fri teatergrupp som grundades år 2004. Mestola har producerat elva föreställningar, senast Paradisdoktrinen av Fabian Silén som hade premiär på Viirus - teatern våren 2017.

Mestola grundades i syfte att tillföra "expressiv tankeväckande berättarkonst för det svenskpråkiga teaterfältet i Finland".

Mestola har under årens lopp samarbetat med bl.a Wasa Teatern, Klockriketeatern, Svenska Teatern, Teater Quilt och projekt Reko, samt gästspelat på 4e Teatern i Västerås, Ö2 i Stockholm, Lilla Teatern i Helsingfors, Teaterbiennalen i Umeå, Teaterlogen och Teater Pero i Stockholm samt Grusomhetens Teater i Oslo.

Till andra produktioner kan nämnas bl.a Komedin om Felix Liv av Fabian Silén,  Misantropen av Moliére tillsammans med Teater Quilt från Sverige (premiär sommaren 2010 på Teaterlogen i Yngsjö, Skåne) samt Eugen Schauman (premiär vintern 2010 på G 18 i Helsingfors) av Lasse Garoff, Jesper Karlsson och Martin Bahne.

Teatern har uppträtt på den internationella Schiller festivalen i Mannheim och Teaterbiennalen i Umeå med pjäsen Maria Stuart i regi av Sasha Pepelyaev, den internationella teaterfestivalen Tammerfors teaterdagar med pjäsen Eugen Schauman i regi av Martin Bahne, samt nominerats till Antonia priset med pjäsen Komedin om Felix Liv i regi av Fabian Silén vid Hangö Teaterträff sommaren 2015.

Teatern leds av Fabian Silén, Martin Bahne och Iida Kuningas.